top of page

על ווינג-צון

איך התפתחה השיטה?

לפני הכל חשוב להסביר את משמעות המונח "קונג פו"; זהו מונח שקשור לכל תחומי החיים, לאו דווקא לאמנויות לחימה, אשר השתרש בטעות בתודעה של אנשי ה"מערב" שהגיעו לסין כשם גנרי לאמנויות לחימה סיניות.

המשמעות הנכונה היא - הגעה לרמת מיומנות גבוהה בזכות אימונים אינטנסיביים לאורך שנים. 

בהקשר זה לאדם/אשה כלשהם יכול להיות "קונג-פו" גם כשף, נהג, להטוטן, עובד בשווארמה, נגר, וכו'...

 

"וו-שו" הוא המונח הנכון לאמנויות לחימה סיניות , ובין אלפי הסגנונות שהתפתחו לאורך מאות שנים, ווינג-צון היא שיטה צעירה יחסית (כ-300 שנה) שהתפתחה בסין ע"י נזירת שאולין בשם יינג-מוי שנאלצה לברוח מאימת השלטונות  והשקיעה מאמץ בלפתח "נשק סודי" לשימושה האישי.  

את הידע שלה בסופו של דבר היא העבירה לבחורה צעירה עליה היא פרסה את חסותה, כדי לעזור לה להתמודד כנגד אימת בריון מקומי שרצה להינשא לה בכפייה. שמה של הבחורה היה "ווינג-צ'ון" שפירושו "אביב פורח". 

ווינג-צ'ון הפנימה והצליחה ליישם את השיטה, ובכך פתרה את הבעייה מול אותו בריון. 

לימים היא נישאה, ובעלה למד להכיר בעליונות השיטה החדשה - למד אותה ממנה, ובדורות שחלפו מאז ועד המאה ה20 היא נלמדה ועברה במסגרות מצומצמות, וע"י גברים. 

באמצע המאה ה-20  גרייט( GREAT) גראנד מאסטר ייפ מן, עבר להונג קונג והרחיב את מעגלי הלימוד של השיטה. יכולותיו ושליטתו האגדיות בווינג-צ'ון יצרו לו מוניטין כאמן לחימה וכמורה, אך נדמה שהפרסום הגדול ביותר לשיטה הגיעה דווקא באופן עקיף, באמצעות אחד מתלמידיו המוכשרים, שהתפרסם ככוכב קולנוע בארצות הברית של שנות ה-70 - הלא הוא

ברוס לי

ווינג-צ'ון צברה פופולריות והופצה יותר ויותר בעולם, וניתן כיום למצוא זרמים שונים של השיטה, על ההבדלים ביניהם, שבאים לידי ביטוי גם בהבדלים בשמות, כמו: ווינג צ'ון, ווינג צ'אן, ווינג-צון…

מקור זרם הווינג-צון אותו אני מתרגל ומלמד הוא בארגון העולמי לWing Tsun שהוקם ע"י התלמיד האחרון של ייפמן - גראנד מאסטר לוינג טינג,  אך החומר הלימודי וגם המורים מהם אני "יונק" משתייכים לשלוחה האירופאית שלו - "הארגון האירופאי לווינג-צון" , ובראשי תיבות:   EWTO. 

ארגון "ווינג-צון ישראל" בהנהגתו של סיפו אסף אגמי הוא השלוחה הישראלית של EWTO. 

הארגון האירופאי לווינג-צון הינו ארגון עצום ובעל מאות בתי ספר באירופה, שהוקם תודות לתשוקה, למסירות והכשרון של גארנד מאסטר קרנשפכט. הארגון הוקם בשנות ה70, בתחילה ביצע התאמות של השיטה לצרכיו ומגבלותיו של החוק המערבי, ובהמשך אף המשיך לפתח את השיטה לעומקים ומחוזות חדשים. 

מידע נוסף על EWTO ניתן למצוא גם באתר "ווינג-צון ישראל", ובחיפוש מהיר באנגלית בYOU TUBE ובGOOGLE. 

ב-20 וקצת השנים האחרונות יצאו בקולנוע מספר רב של סרטים על ווינג-צון, בהם מככבת דמותו האגדית של גראנד מאסטר ייפ-מן, רובם על ידי כוכב הקולנוע המפורסם "דוני ין".  

כוכב קולנוע מפורסם נוסף, שאף מביא לידי ביטוי אלמנטים מווינג-צון בסרטיו, הוא רוברט דאוני ג'וניור (שרלוק הולמס, איירון מן).

 

WhatsApp Image 2023-01-25 at 16.41.57.jpeg

סרטון על הארגון האירופאי לווינג-צון, המדגים מעט מאופי האימונים באירופה ובישראל. 

סרטון נוסף מבית היוצר של הארגון האירופאי (EWTO) עבור נשים ונערות.

אימוני בוגרים

ווינג-צון היא אמנות לחימה בעלת שם עולמי בהקשר של יעילות לחימתית.

מעבר לפרקטיות הלחימתיות, עקרונות הווינג-צון משפרים בריאות  והם הרמוניים עם החיים בכללותם.

את היכולות הניבנות באימונים ניתן וכדאי לתרגל ביום יום, בין אם  בזמן עריכת קניות בסופר, תנועה בתוך קהל הומה,  משחק עם הילדים,  שטיפת כלים, נהיגה בטוחה ואחראית יותר, ועוד.

באימונים נלמד נפתח ונתרגל:

* כלים להגנה עצמית

* יכולת משופרת לפתרון קונפליקטים בדרכי נועם ומניעת הסלמה ואלימות

* שיפור העירנות ויכולת התגובתיות

* שיפור המודעות הכללית, לבפנים וגם לבחוץ

* שיפור השליטה העצמית ויכולת הניהול העצמי

* פיתוח ושכלול המשמעת, סבלנות, והיכולת לדחיית סיפוקים 

* העלאת הבטחון העצמי 

האימונים מתאימים לגברים ונשים בכל גיל - 

  • Facebook
  • Instagram

© ב.ה.נ.ו כל הזכויות שמורות לרועי ברדה. האתר נבנה באמצעות WIX.

bottom of page